2018-2019 Bahar Dönemi Umde Başvuruları Başlamıştır

2018-2019 BAHAR DÖNEMİ UMDE BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

• 2018-2019 Bahar Yarıyılında UMDE programına katılmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki  bağlantıda yer alan Başvuru Formunu 3 Aralık 2018 Pazartesi  tarihi Saat:17.30’a kadar doldurmaları gerekmektedir. Başvurular  sadece 2018-2019 Bahar Yarıyılı için geçerlidir. UMDE dersi sadece 1 dönem alınabilir. Bu dersi daha önce aldıysanız kesinlikle tekrar seçmeyin.
  • Başvuru formunu doldurmanız durumunda sizin için firmalar ile sözleşme yapılacağından dolayı UMDE programına katılmaya emin olmadan kesinlikle formu doldurmayınız. Ders seçim döneminde SABİS'ten ENM  487 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ EĞİTİMİ ve ENM 496 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ UYGULAMASI derslerinin ikisini de seçmek zorundasınız. Sadece formu doldurmanız ya da derslerden birisini seçmeniz yeterli değildir.
  • UMDE programı 3 adet teknik seçmeli derse eşdeğer sayılacak olup 15 AKTS değerine sahiptir. Ancak sadece 5 AKTS’si ortalamaya yansır. 10 AKTS'si yeterli/yetersiz olarak transkripte işlenecektir.  Öğrenciler UMDE dersini SABİS üzerinden seçerken ENM 487 (5 AKTS) ve ENM 496 (10 AKTS) koldu dersleri aynı anda seçmek zorundadır.
  • UMDE programını seçtiği döneme ait yarıyıldaki alt dönemlerden ve/veya diğer bölümlerden her hangi bir dersi olan öğrenci UMDE programına katılamaz. UMDE dersini seçtikten sonra ders saati firmadaki çalışma saatlerine uygun olsa dahi başka zorunlu / teknik seçmeli ders alınamaz. Eğer UMDE seçeceğiniz dönemde ilgili alt dönemlerden (2,4,6) DZ ya da hiç almadığınız zorunlu bir ders varsa sistemden o dersi seçmek zorunda olduğunuz için UMDE dersini seçemezsiniz.
  • Öğrencilerin işletmelere atamaları Bölüm UMDE Takip Komisyonu (BUTAK) tarafından yapılacaktır. Bununla birlikte öğrenciler tarafından anlaşmalı işletmeler dışında yeni bir işletme önerilebilir. UMDE programında yer alan firmaların dışında firma önermek isteyen öğrencilerin ek'te yer alan formu da eneserkan@sakarya.edu.tr adresine 21 Aralık 2018 tarihi Saat:17.30’a kadar göndermeleri gerekmektedir. Önerilen firma 60 km sınırı içinde yer almalıdır ve komisyon tarafından uygunluğu değerlendirilecektir.
  • Ders seçim dönemi öncesinde atanmış olduğunuz UMDE firmalarınız ve ilgili danışman öğretim üyeleriniz ilan edilecektir. Firmalar belirlendikten sonra dersi seçmeme gibi bir durum kesinlikle olamaz. SABİS üzerinden ders seçimi yaparken ilgili danışman olarak ilan edilen UMDE danışmanınızı seçiniz
  • İngilizce destekli ders alan öğrenciler her dönem 1 ingilizce ders seçmek zorunda olduklarından UMDE seçtikleri dönemde 1 tane ingilizce ders seçebilirler. Bu durumda olan öğrenciler varsa Cuma günü olan İngilizce dersi seçmelilerdir yoksa 2. öğretimden dersi almalılardır.
  • UMDE ve Tasarım/Bitirme danışmanınızın aynı öğretim üyesi olması hem sizin açınızdan hem de çalışmalarınızın verimi açısından önemle tavsiye edilir. İlan edilen UMDE danışmanını ders kayıt aşamasında SABİS'te Tasarım/Bitirme danışmanı olarak seçmenizi tavsiye ederiz
  • Dolduracağınız UMDE formunda yer alan "Önerdiğiniz bir firma varsa açık bir şekilde işletme adı ve adresini yazınız" kısmı öğrencilerin mevcut firmalardan atanmak istediği firmaları belirtebileceği bir alan değildir. Bu alan mevcut anlaşmalı firmalar dışında farklı bir firma ile anlaşma yaptıysanız ve bunu kurum/kuruluş öneri formu ile eneserkan@sakarya.edu.tr  adresine ilgili tarihlerde gönderecekseniz doldurabileceğiniz bir alandır. Aksi takdirde bu alanı boş bırakınız.
  • UMDE programına katılmak için aşağıda bağlantısı verilen UMDE katılım formunu 3 Aralık 2018 Pazartesi  tarihi Saat:17.30’a kadar mutlaka doldurmanız gerekmektedir. Aksi takdirde SABİS üzerinden dersi seçmiş dahi olsanız firmalara atanmanız mümkün olmayacaktır.
  • Bahar yarıyılı öğretim başlangıcı 4 Şubat 2019 olup o hafta sigorta işlemleri ve tanıtım toplantısı yapılacaktır. 11 Şubat 2019 tarihinde  UMDE programı başlayacaktır. Dolayısı ile bu tarihlerde Erasmus ya da farklı nedenler ile  okulda olamayacaksanız UMDE programına katılamazsınız.
  • UMDE Tarihleri: 11 Şubat-24 Mayıs 2019 olup bu tarihler akademik takvim baz alınarak belirlenmiştir. Akademik takvimde yapılacak değişikliklerde bu tarihler de değişebilir. Değiştiği taktirde bölüm web sayfasında ilan edilir.

• UMDE kapsamında 60 km sınırı olduğundan dolayı bölüm başkanlığının bilgisi ve onayı olmadan il dışındaki firmalar ile görüşme ve anlaşma kesinlikle yapmayınız. Aksi takdirde anlaşma yapmış dahi olsanız bölüm yönetiminin uygun gördüğü Sakarya’da bir firmaya atanırsınız. Ayrıca Sakarya sınırları içinde başvuruları ilan edilen firmalar dışında bir firma ile bireysel görüşme yapacaksanız mutlaka UMDE komisyonundaki sorumlulardan onay alınız
  • UMDE ile ilgili sorularınız veya komisyona bildirmek istediğiniz konular için aşağıda verildiği gibi Komisyon üyelerine danışabilirsiniz.

Öğrenci numarasının son rakamı 0,1,2,3 olanlar Dr. Öğr. Üyesi  Alper KİRAZ (kiraz@sakarya.edu.tr )

Öğrenci numarasının son rakamı 4,5,6 olanlar Arş.Gör. Enes Furkan ERKAN (eneserkan@sakarya.edu.tr )

Öğrenci numarasının son rakamı 7,8,9 olanlar Dr. Öğr. Üyesi  Merve CENGİZ TOKLU (mtoklu@sakarya.edu.tr)

2018-2019 Bahar yy UMDE Başvurmak için Tıklayınız